Muminmugg-maniac

DSC03088Nu är jag hemma igen och sitter dricker té och kollar igenom bilder för att sätta ihop en årsresumé att lägga ut här på bloggen nu vid nyår. På tal om té så inviger jag min nya kopp jag fick från mamma i julklapp nu här om dagen. Den är somrig och fin och är även jubileumsmuggen som firar Tove Jansson 100 år. Jag har faktiskt en ganska rejäl samling Muminmuggar nu -11 stycken. Jag började samla på Muminmuggar när jag var 6år. Jag var med i en film (’Drakarna över Helsingfors’ -mer om mina hjältemodiga skådespelarinsatser en annan gång!) som spelades i Helsingfors. Jag var över i Helsingfors flera gånger på filminspelning både med Mamma och med Mormor. Och Mamma och Mormor tyckte att jag skulle köpa mej något minne från Helsingfors och typ tvingade mej att köpa några Muminmuggar eftersom dom var både fina och Finska. Jag var ganska sur då men nu är jag jättenöjd över det, haha!

Sen har jag fått fler muggar när jag fyllt år, och till jul, och några har jag köpt själv också. Jag har några favoriter som jag brukar dricka ur men som nu blivit utkonkurrerade av bläckfiskmuggen jag fick av min syster i England och hennes familj. Jag märker att olika kompisar har olika favvomuggar -Thobias till exempel vill helst dricka ur Stinky-muggen -gullisen! Det är faktiskt en ganska kul sak att samla på tycker jag, roligare än att typ samla på gosedjur eller troll eller något kan jag tänka mig iallafall haha.

Ja det var det jag hade och säga lite sådär spontant om muggar, nu vet ni det. Bara att anteckna haha! På tal om Thobias, ska möta upp honom nu när han slutat jobbet. Ska förbi systemet också, kom på att jag bara har en 3 liters vinbox att dricka imorgon, inte sådär jättecharmigt att springa runt med känner jag haha. Sen ska vi iallafall hem hit och laga middag som vi brukar göra på tisdagar, har inte hängt sedan innan jul bara vi två så jag känner verkligen att mitt Thobias behov är i taket just nu. Mydz!

2 kommentarer »
josefinest

Muminmuggar är såå mysiga att dricka ur, vet inte varför det bara är så :P :)

Niki

Vart får man tag på sådana fina muggar !?.
Väldigt tacksam för svar!
Mvh Niki :)

Svar: Det finns lite överallt, på NK, Åhlens och Cervera bland annat men lättaste är om du bara googlar som sagt :)
Ainas Mamma