Res-Frågestund vol.3

Kan du inte tipsa om vad du absolut inte skulle klarat dig utan när du var i Asien, Australien och Syd Amerika, det kanske är olika saker i varje världsdel ? I liken världsdel man än är i måste man fan ha ett par bekväma skor och en kortlek, alltid värt. Tråkigt svar haha Jobbade du ihop några pengar på ställena du besökte? Ja jag jobbade med att plocka frukt i Nya Zeeland och jobbade i en bar i Argentina ett tag. Det är sjukt smart att göra det för det drygar verkligen ut kassan plus att det är sjukt kul på grund av att man träffar så mycket folk, speciellt om man jobbar i en bar på ett hostel då är det helt wild! Man kan också göra något som heter wwoofing vilket typ innebär att man jobbar cirka 3 timmar om dagen i utbyte mot mat och boende, sjukt värt om man får fråga mig!appleHur har du gjort med dina jobb, har du fått säga upp dig eller tagit ledigt? Jag har sagt upp mig båda gångerna. Jag har själv inte vetat när jag ska komma tillbaka och vill ha saker öppet och inte känna stress över att ha ett hemresedatum och ett jobb som väntar, bättre att bara släppa allt och köra tycker jag. Har du några tips så man lyckas spara ihop alla pengar? Ett sjukt smart knep är att bo hemma, då sparar man ju in massor, så ha inte för bråttom med att flytta hemifrån om ni är sugna på att resa. Jag la undan cirka 10.000 varje månad och levde snålt som tusan hemma, köpte knappt några nya kläder och åt aldrig ute. Man måste ha ganska mycket disciplin och påminna sig om att det är så sjukt mycket mer värt att inte köpa en tröja för 349 kronor hemma i en affär alla andra köper kläder från utan istället köpa massa andra coola saker för dom pengarna. Sjukt värt! Vad gjorde du i Vietnam? Vi gjorde en jäkla massa saker, först var vi i huvudstaden Ho Chi Minh City, det var typ som alla asiatiska storstäder.Typ rörigt, mycket mopeder och sånt men jäkligt nice, vi var typ på museum, kröp i tunnlar under marken och shoppade typ. Vi var också på lite olika ställen längst kusten som Nah Trang och Mui Ne där åkte vi fyrhjuling i öknen och red på strutsar vilket är typ det läskigaste jag gjort i hela mitt liv. Äckligt med strutsar! muieneLivrädd.. Hade du någon sorts budget på hur mycket du fick spendera i varje land och att du på ett ungefär visste hur mycket alla flygbiljetter kostade? Njaaa, asså vi har typ haft det men det spårar ofta iväg åt olika håll. I Asien hade vi tex en budget på 300 kronor per dag, oftast gick vi under det men vissa dagar gick det över men det är ändå ganska bra att räkna lite på ett ungefär så man vet hur mycket pengar man behöver i runda slängar. Kan du lägga upp lite bilder från Belize? Lätt, här kommer det!belize1    
14 kommentarer »
J

Åååh härligt:)) Berätta om australien!

Sara

Du är så jävla cool!

Diana

Ho Chi Minh City är Vietnams största stad och Hanoi är Vietnams huvudstad.

Helena

Hej jag ska åka till Australien i åtta-nio månader och undrar hur mycket pengar jag behöver ha med mig? Jag tänkte jobba och resa runt i hela Australien. Hade varit snällt om du hade gett mig några tips om Australien, vart man ska åka, hur mycket kläder man behöver ta med sig och några roliga sevärdheter!

:)

Vart i Belize var du? :) kan du inte göra inlägg med bilder av några länder t.ex Australien och Belize, fina bilder btw! :')

Erica

Hej! Jag är sjukt sugen på att backpacka när jag blir äldre. Så har lite frågor. Hoppas du vill fortsätta svara i inlägg. Uppskattar det mycket och det är sjukt inspirerande inlägg!! Så här är mina frågor:

Vad fick dig att "våga ta steget och åka"? Var du inte rädd eller orolig innan för ifall något skulle gå snett?
Hade ni planerat mycket innan ni åkte hemifrån?
Vart och vad åt ni oftast för mat?
Vad hade du med dig för packning när du va i Amerika? I Asien?
Vad är ditt bästa tips eller kloka ord till de som är sugna på att backpacka eller ska backpacka?

Inspireras av dig! Kram från lilla mig!

daniela

så häftigt att du har ridit på en struts :O :D

Marie

Berätta mer om din upplevelse av inka leden? Hur vat det, var det som du trodde och gick du hela leden?

fanny

kan du bara skriva lie snabbt om alla resor du gjort sen du var vuxen? eller alltså utan föräldrar

och berätta om alla dina "äventyr" haha

Maria

Jag är sjukt sugen på att backpacka i sydamerika som du! Skulle vara sjukt tacksam om du kunde svara på det här för du verkar verkligen som en pålitlig källa eller hur man ska säga haha!

Hur var det att ta sig från land till land liksom? Fanns det bussar att boka eller hur funkar allt sånt? Var det dyrt med resorna "inrikes" liksom?

Du är så himla grym Aina, ser verkligen upp till dig!! Kram

Maria

Hur varmt var det i sydamerika? Finns det några månader man inte borde vara där?

Kamilla

Om du har varit i Vietnam bör du veta att Ho chi minh city inte är huvudstaden, utan Hanoi.

k

lite IQ befriad att du inte vet att Hanoi är Vietnams huvudstad

p

Har du någonsin rest en längre läsa själv? Hur tror du att det skulle funka och vad finns det för fördelar/nackdelar med det?

Vad röror du är den bästa längden på en första backpacker resa?
Kram