White

DSC02066Det där med att gå igenom post är kanske inte så illa ändå, hade fått en AVI och hämtade precis ut dom här snyggingarna från Modekungen. K-ä-r, end of story. Dock provade jag dom precis och helvete vad dom var tighta, har dock drabbats av någon sorts kaos som gjort att jag blivit jättesvullen av vätska och mest på fötterna självklart. Det började redan i Magaluf och det var så illa att jag knappt kunde böja fingrarna och att det gjorde ont att vicka på fötterna och böja benen för att dom kändes så vätskefyllda. Det har fortfrande inte gått ner och idag var jag på apoteket för att köpa vätskedrivande men icke, tydligen säljs inte det i Sverige. Har längtat så mycket efter sverige men just då kände jag verkligen att det är ett jävla skit land och att jag bara ville ge alla Apotek fingret. Vätskedrivande är väl ganska standard att köpa? Någon som har några knep på svullna armar, ben, fingrar och fötter? Säg inte värktabletter eller stödstrumpor som dom på apoteket föreslog, ska jag ha strumporna på armarna eller?  
14 kommentarer »
Mathilda

fitnessguru säljer vätskedrivande tabletter, såg dock nu att de är tillfälligt slut men du kan ju kika in där lite sporadiskt så kanske de har kommit tillbaks på lager igen snart! http://fitnessguru.com/sv/one-cut

Fia

Finna vätskedrivande te på hälsokost butikerna, du kissar så in i bomben!

Mia

Bada!! Och stanna i vattnet länge så du kyler sv kroppen ordentligt. (Inte blå-läppar-länge...) Och sen rör på dig. Kroppen samlar på sig vätska när man inte rör på sig. Framförallt i värmen.
Jag sliter med det där jag oxå nu. Jävligt irriterande!

Linnea

Med tanke på att vätskedrivande kan ge blodtrycket ett rejält skjuts neråt samt är en favorit bland anorektiker,njurpåverkan m.m är det rätt sunt att dessa läkemedel te.x Furix,endast finns på recept. Just saying. Ett tips,ät annanas,det är naturligt vätskedrivande och snällt.

victoria nilsson

Har exakt samma problem med mina fötter, kunde knappt gå tillslut så satte mig i ett fotbad med inbyggd massage i en timme. Det ökar blodcirkulationen så testa det!

anonym

Glöm inte att dricka tillräckligt med vatten.

sjuksköterska

Diuretika, dvs vätskedrivande läkemedel, är receptbelagt. Det är inget man ska hålla på med på egen hand utan man följer en läkarordination, då man riskerar att störa vätske- och elektrolytbalansen i kroppen vilket kan orsaka blandannat arytmi (hjärtrytmrubbning).
Varför kan du inte prova stödstrumpor? Det är väldigt effektivt. Du kan också prova att ha benen i högläge när du sover eller sitter i soffan etc, fysisk aktivitet och röra på/vicka på händer, fötter, fingrar o tår.

Josefine

Du får besöka en läkare på vårdcentralen så får du nog utskrivet vätskedrivande :)

Sofia

Finns något som heter UVA-örter på typ Life och andra hälsokostkedjor. De funkar rätt bra! Sen blir man ju extra svullen när det är varmt eftersom kroppen håller kvar massa vätska. Men man ska ju inte gå runt och må dåligt i onödan! :)

Anonym

Vätska driver ut vätska. Låter konstigt men drick mycket å jag lovar att de försvinner. ;-) lycka till!

Sara

Drick kaffe! Men glöm inte att samtidigt dricka en jävla massa vatten :)

Sara

Promenader! Fysisk aktivitet är bra och det får igång cirkulationen :-)

Mary

Hade du frågat apotekaren hade hon/han nog gärna velat hjälpa dig och gett dig nåt mot problemet. Men i Sverige är apoteken tyvärr väldigt styrda av staten vilket gör att apotekare inte har så stor makt över sina egna apotek och inte heller så mkt befogenheter. Tyvärr är det så här i Sverige och alla får lida av att apoteken regleras fyrkantigt av den svenska staten. Så här är det inte i andra länder....

Nadia

Testa stödstrumpor! Inte så snygga men du kan ha dem när du är hemma. De ökar blodcirkulationen och förebygger svullna fötter och ben! Sjukt bra att ha om man flyger osv.