Kvällsmat

 
 
Ludvig skrattar åt mig när jag säger kvällsmat istället för middag haha! Är det verkligen ett konstigt ord? Är det kanske något man säger i Norrköping och inte i Stockholm? Haha kul är det iallafall! Tänkte visa er vad jag käkade till MIDDAG ikväll, världens lättaste mat som är så sjukt god. Jag tycker verkligen att det är tråkigt att laga mat som tar lång tid, speciellt när man bara lagar middag åt sig sälv och inte är två. Min moster lagade det till mig för någon vecka sedan och hade hittat det på baksidan av ett paket med salsiccias (korv).
 
 
Här kommer receptet: 
- Cirka tre stycken korvar (gärna från märket "La Dispensa di Nonna Elide" men det går no med vilken korv man vill, kanske inte blir så gott med grillkorv haha)
- 0,5-1 gul lök
- Två klyftor vitlök
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vitt vin
- En kruka persilja
- Pasta
 
Skär, skiva och stek löken, vitlöken och korven i olivolja. När det fått lite färg häller du på grädden, vinet och persiljan och låter det koka tills såsen blir lite tjock, krydda lite med salt och peppar och servera med pasta. Tar typ 10 minuter högst och blir så gott! Ett litet middagstips barra!
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och dricka té och kolla på Catfish, ska upp sjukt tidigt imorgon och göra en spännande grej som jag tror att jag kommer få kunna avslöja imorgon. Stora saker är på gång! God natt nu älsklingar! <3
12 kommentarer »
Rebecka

Haha jag säger kvällsmat , middag låter så formellt 👍😂

Caroline

Men vad kallar ni det man äter på kvällen då, efter middagen ? Haha middag är ju liksom lagad mat och kvällsmat är för mig nån macka innan man lägger sig :) men vad kallar ni den måltiden :)?

Anette Starby

Vad gott det ser ut! Perfekt middag på en söndag som kvällsmat :-D

Veronika

tack för fint kvälls-mattips - undrar vad, som händer
i förmiddag i morgon - bikini ? fniss (vad drack ni till ?)

Malin

Haha säger också kvällsmat istället för middag :)

Anonym

Kvällsmat säger vi då vi äter en macka typ klockan 21😄 annars talar vi om mat eller middag bara😊

ebba

ursprungligen användes ordet middag till en måltid som åts mitt på dagen (mid-dag) då de största målet mat oftast åts förr i tiden. i och med industrialisering, som främst skedde i städer, jobbade folk utanför hemmet och kom alltså hem vid kvällstid och på så sätt började man äta dagens största mål senare och ordet middag började användas för att beskriva det i stället. men just eftersom industrialiseringen skedde i städerna så är det vanligare att man på landsbygden fortfarande kallar det senare målet kvällsmat. SLUT PÅ HISTORIELEKTIONEN hehe :)

Caroline

Jag är Norrköpingsbo o jag säger middag (lagad mat sen em) kvällsmat för mig är tex en smörgås

Agnes

jag säger också kvällsmat! ;P blir ju att man äter det på kvällen typ

Anna

Middag är liksom riktig mat på kvällen medan kvällsmat är typ något lätt man käkar vid tiotiden haha!

Anonym

Testade att göra detta och det blev såååå gott! 😍 tack för tipset bästa Aina!

Linnea

Säger också kvällsmat, kommer från norra västmanland.

Vissa säger ju att kvällsmat är macka eller liknande efter "middagen"? Fast vem äter ännu ett mål på kvällen?
Middag för mig låter alldeles för formellt, kvällsmat it is!!