NEJ!

Hur många känner inte igen sig i det här youtubeklippet? Just jag har ju inte vuxit upp med ett storasyskon men jag känner ändå igen den här relationen, att man hjälps åt och är ett team med sitt syskon. När jag var yngre och var för ung för att köpa alkohol på systembolaget var det ofta kompisars storasyskon som köpte ut till oss för jag visste att min mamma ALDRIG skulle göra det åt mig. Nu när jag tänker efter är det ganska sjukt att vissa av ens vänners föräldrarfaktiskt köpte ut åt sina barn. Jag fattar ändå hur dom tänkte, att det är bättre att jag köper ut åt mitt barn än att den ringer någon halvkriminell smugglare och köper sprit därifrån. Då kanske föräldern lixom känner att den ändå har någon sorts koll på hur mycket barnet dricker, några cider lixom? Visste ni att 60% av dom 16 åringarna som dricker alkohol faktiskt skulle avstå från att dricka om det inte var så att ens syskon, förälder eller någon dom känner väl köpte ut åt dom. Att dom alltså inte skulle vända sig till en langare för att få tag på alkoholen!
 
I samarbete med Systembolaget vill jag få er som läser min blogg som kanske har småsyskon eller liknande att inte köpa ut till yngre. Jag fattar att det kan vara sjukt svåt att stå emot och säga nej. Jag vet ju hur jag själv är, jag kan ju knappt säga nej till något alls så jag fattar att man kan känna sig pressad och ha svårt att hitta anledningar till att säga nej. Därför har systembolaget tagit fram ett gäng tips som hjälper er att stå emot tjatet och att faktiskt kunna säga nej. Klicka HÄR för att läsa tipsen! 
 
Ett nej kan betyda så otroligt mycket. Det kan faktiskt göra skillnaden på liv och död, det låter dramatskt men tänk efter, det är sant!
1 kommentar »
Sofia

Viktigt inlägg!