Kaktusmördaren

Ehm.. Då har jag lyckats ta död på ännu en kaktus. Jag vet inte vad det är jag gör fö fel med mina blommor men den här kaktusen är iallafall stendöd och oräddbar! Det är typ som att den har ruttnat? En snabb fråga, nu när jag ska platerna om min nya kaktus, är det farligt att ta lite jord från den gamla krukan där den döda kakutsen är? Är jorden lixom smittad? 
2 kommentarer »
Helena

Om det är vanlig krukväxtjord så kan det vara att kaktusen ruttnat på grund av det. Vanlig krukväxtjord är mer fuktighetshållande och näringsrik än vad kaktusar vill ha. Såjord och/eller kaktusjord är det bästa för dem. Sen beror det på hur mycket ljus de får också. Kaktusar vill ju generellt sett ha det ljust och torrt. Lycka till! :) Det är en djungel (haha ;)) att hålla på med växter, men man lär sig och det är kul när man lyckas. :) (Angående att återanvända jorden så hade inte jag gjort det.) Fråga mer om du vill. :)

Linnea

Du har garanterat vattnat för mycket! När man gör det kan kaktusar ruttna/mögla. De behöver inte vatten ofta alls, mycket bättre med för sällan än för ofta. En gång i månaden är lagom. Och då inte mycket utan bara lite grann.