Donator

Okej. Nu ska jag slå ett slag för en grej som jag tycker är SÅ VIKTIG. Ni vet att ibland när folk är riktigt sjuka så kan dom behöva transplantera organ från andra människor för att överleva. Organen kan man ju få genom att ta dom från människor som dött men i vissa fall kan man också donera sina organ levande också, som tex njuren, man har ju två och man överlever med bara den ena (om jag försått det rätt haha). När man lever kan man också donera stamceller, benmärg och blod. För någon vecka sedan anämlde jag mig till Tobiasregistret, det är ett rigister där man frivilligt kan anmäla sig för att donera stamceller. Bara för att man änmält sig betyder det inte att man kommer behöva åka in och ut på sjukhuset varannan vecka för att donera, det är en hel del grejer som måste matcha ihop med sig själv och den sjuka människan för att ens stamceller ska gå att transplantera. Du kan lixom vara den på miljonen som har den perfekta matchingen för att rädda en annan människas liv. (vill bara påpeka att jag inte är ett proffs på det här så vissa fakta kan vara liiite felaktiga men ni förtsår tror jag?
 
Jag fick höra om det här genom att en kompis till min lillasyster precis fått en väldigt allvarlig typ av cancer. Läkarna sa att han med största sannoilkhet skulle dö men så hade dom en sån otrolig tur att dom fick en matching med en donator via just Tobiasregistret så nu ser det ut som att han har mycket större chanser att överleva. Jag skulle bli hedrad om jag fick vara den på miljonen att få rädda en människas liv, därför anmälde jag mig. Man gör det HÄR genom att bara fylla i lite frågor om sin hälsa, sen skickar dom ut ett paket med två tops som man ska topsa sig själv i munnen med för att sedan skickas tillbaka för analys. Inte svårare än så. På deras hemsida kan du såklart få mer info också!
 
Jag vill bara understryka att det här inte är ett sponsrat inlägg som jag fått betlat för att skriva om utan det här skriver jag om endast för att jag tycker att det är så viktigt!! Jag tycker att alla faktiskt ska anmäla sig till det här så att registret blir större och så att fler människor sjuka i cancer har en chans att överleva. Det är en så enkel sak för oss men en så stor sak för dom som är sjuka. 
 
Ja det var det, heja Tobiasregistret!
0 kommentarer »