Julproblem

Jag ska vara ärlig med er. En grej gör mig lite besviken när det kommer till katter och det är att man inte kan ha julgran. Eller jo vissa har ju säkert katter som inte bryr sig om julgranar men inte jag, verkligen inte jag. Eller sanningen är att dom aldrig sett en julgran innan men jag VET att det aldrig skulle gå. Jag kan ju knappt ha gardiner hemma för att dom håller på och klättrar i dom dagarna i ända så ni kan ju tänka er hur det skulle bli med en gran?! KAOS! Jag är inte värsta juldekoration-människan, det är typ bara jag på hela min gata som inte har en adventsstjärna i fönstret lixom, jag hade ett år en stjärna som satt uppe i fönstret tills April - så dålig är jag på sånt. Men justa tt dekorera julgranar diaggar jag och just den grejen kommer jag inte kunna ha så länge mina katter lever. 
 
Såg en video på facebook där någon hängt sin julgran upp och ner från en krok i taket just för att katterna inte skulle få tag i den. Trots att jag har typ 4 meter i takhöjd så litar jag inte på att det skulle gå, Kattis är fan i mig farligt spänstig och kan säkert hoppa både 1 och 2 meter rakt upp, seriöst asså. Eller kanske inte 2 men nästan. Så ja ni, hur tycker ni att jag ska göra för att få det lite julmysigt hemma utan att göra värsta kattlekstugan av mitt hem? Julväxter och sånt är ju typ skitgiftiga också, såklart så sånt kan jag inte heller ha. Åh!
 
Äh nu ska jag dra iväg på julbord, lite julstämning ska man väl få ha? Hörs!
 
OCH, det jag skulle komma fram till med det här inlägget var att jag funderar på att köpa mig en kaktus och ha den som julgran. Klä den i lite glitter och eventuellt någon julkula? Då kanske katterna låter den vara?
12 kommentarer »
Anonym

För det första så tänkte jag berätta att vi har en julgran fastän vi har en helt galen katt, visst han hade ner den en gång, men då blev han så himla rädd så nu vågar han inte gå nära den! Så det är faktiskt värd att testa ifall du verkligen vill ha en gran :)

Men annars så är ju ljusslingor sjukt mysigt, och de flesta julväxter finns som plastväxter! Vi köpte faktiskt en riktig snygg julstjärna av plast just för att katten gärna tuggar på växter :)

Hahh, jag vet inte, lycka till!😄

Maria g

Kom ihåg när jag firade jul hos min systerdotter . Hennes katt hade fått kattungar. På morgonen efter var alla borta! Dom hade klättrat in längst in på grenarna på granen. Ja katter är för roliga. Du får pynta med sånt som är kattvänligt men dom tycker ju att allt nytt är spännande.

Ainas Mamma

Kolla filmen jag la upp på din Fb :) katter och julgranar -haha!

O

Har två katter själv, en vanlig bondkatt och en nakenkatt. Mitt bästa tips är plastgran och stora plastkulor som de inte kan svälja. Då kan de välta hela skiten (vilket de kommer att göra) men då är det bara att resa den upp igen. Så brukar varje jul se ut för mig i alla fall.. haha

Anonym

Haha jag har två ragdolls och dem har aldrig ens reflekterat över att det finns en gran i huset

RH

Du kanske kan ha en liten bordsgran istället? :)

Maria g

Det där blev fel ska stå min syster .

Anonym

Jag har två galna katter! Vi lyckades spänna upp granen med snöre! Fast de har aldrig klättrat😊

Ellinor

Jag har en katt som till en början var galen i granen, han bet i den, klättrade upp i mitten osv men efter några dagar med att bli sprutad med vatten varje gång så har han slutat med det. Dock vet vi ju inte vad han pysslar med när vi inte är hemma men än så länge har den inte legat på golvet när vi kommit hem ;D

maria h

har du provat med ljusstakar och andra jul dekorationer?

Anonym

katter tuggar inte på giftiga blommor. dom känner sånt och låter julstjärnor vara

Sofia - bipolär och f.d laestadian

Haha, djur har sina grejer för sig alltså x)