Att aldrig mer behöva raka benen?

 
 
Hej finisar. Idag var jag uppe med tuppen igen, Frida sov hos mig igår efter Bachelor (vår nya tisdagsgrej) och så tog vi oss till Klinike på Söder för vår andra behandling av bikinilinjen. Vi är ju där ganska ofta känns det som? Men det är för att kroppen tydligen har tre växtfaser så vi bara kör. Tänk att aldrig mer behöva raka benen sen? Eller under armarna? Drömmigt! Innan vi började med det här samarbetet så hade jag ingen aning om vad det egentligen var som hände vid laser, så Johanna har berättat allt för oss väldigt ingående som jag ska försöka förklara för er då jag sett att några undrat.

När man gör hårborttagning med laser så innebär det ett permanent resultat, vilket gör att håret man ”dödat” aldrig kommer tillbaka. Vill man ha ett bra resultat av hårborttagningen så krävs det upprepade behandlingar, anledningen till det är att man bara kan förstöra håret när det har kontakt med hårsäcken där protein och stamceller finns som lasern då kan förstöra, den behöver ha kontakt med blodcirkulationen. Lasern är 70 grader och leds in till melaninet i hårstrået och det värms upp, leder ner i hårsäcken där proteinet och stamcellerna finns. I hårsäcken finns det mycket melanocyter som är ämnet som färgar ett hårstrå, de blir så varma att hårsäcken förstörs och skrumpnar ihop.

Håret har tre olika faser, växtfasen, vilofasen och avstötningsfasen och det går alltså bara att förstöra hårsäckarna när det är i en växtfas (då de har kontakt med sin blodförsörjning). Dessa växtfaser är olika på olika delar av kroppen och till exempel behandlas man med 6-8 veckor mellan behandlingstillfällen under armarna och bikinilinje, medan man på benen måste vänta 10-12 veckor per tillfälle.

 

 

 Har ni några frågor så är ni välkomna att kommentera så ser jag till att fråga Johanna nästa gång jag är där. 

11 kommentarer »
Emma

Gör det ont^? Hur ont isåfall.

Karolina

Kan man göra då och då om man inte har pengar jömt eller behöver man ha en speciell tidslinje för bra resultat? kul!

Maria

Är det vanligt med brännskador??? :/

Erika

Vet ej om jag skulle våga...

Anonym

Behöver man seriöst aldrig raka sig igen =O? WOOOOOW isf

Anonym

Vad kostar det att göra totalt? Jag är sugen men tänker att det tar så lång tid och man vill ju ha resultat typ direkt =p

Elin

Hej! Jag har länge funderat på att ta bort håret på mina ben, men inte riktigt fått bukt på vilken metod som är bäst att använda. Har hört talas om IPL bland annat. Jag har släktingar som använt någon slags lasermetod men då har allt hår ändå växt ut efter ett tag igen, trots alla upprepade behandlingar, och det låter ju lite trist. Vilken metod använder du? Har du börjat märka något resultat? Tack! :)

Svar: Hej Elin! Det är nog olika för alla men för mig funkar laser bäst (IPL och laser är de två man kör), dels gör det inte ont som IPL. IPL gör föööör ont, medan laser inte gör ont alls. Det är många som inte har vetat om (inklusive jag förrän nu) att man måste följa hårets växtfaser, gör man en gång hit och en gång dit fungerar det ej, det måste vara i rätt fas, annars kan man hålla på med det för alltid utan resultat. Det ska inte växa ut igen om du fullföljer dina behandlingar (cirka 6-8 st men olika, ibland mer), men ibland kan några hårstrån komma tillbaka efter ett par år så man kanske får underhålla med enstaka behandling. För mig känns det värt det för att slippa raka i onödan.
Jag märkte resultat redan efter första gången, det försvinner ungefär 30% hår för varje gång, man märker det väldigt tydligt under te.x armarna eller mellan benen då man får "kala fläckar" haha, det försvinner alltså mer för varje gång, och då kommer det inte tillbaka.

Var man märker snabbast resultat är dock olika, jag märkte snabbt emellan benen och min vän märkte snabbt under armarna. Individuellt tror jag :)
Aina Lesse

Anonym

Är det vanligast att göra bara bikinilinjen eller hela fiffi? Jag har länge velat göra laser men inte vetat vilken klinik jag ska vända mig till, är denna seriös och bra? Och hur mycket tar dom för varje behandling?
Kram

Anonym

Vill också göra !!!! :D

Kicki

På vilken klinik gick du och lasra dig i Norrköping ?

Kicki

På vilken klinik gick du och lasra dig i Norrköping?