Gammal som gatan

Jag har insett att jag är gammal. Jag är 25 år och redan "gammal och efter". Jag hänger helt enkelt inte med kidsen längre, jag vet inte vad som är coolt och ocoolt att säga och göra, jag är helt lost. Skulle behöva någon sorts app som höll mig uppdaterad om vad man bör veta för att häga med, finns det? Här är några av de saker som fått mig att inse att jag är gammal.
 
Cringe. Uttrycket "cringe" är något nytt för mig. Hörde det typ första gången för bara några månader sedan. Jag hörde det, ignorerade det och hoppades att det skulle dö ut,  men nu verkar det som att var och varannan ändå "vettig" människa använder det i sitt dagliga språk. Jag har sakta förstått att man ska ta det här ordet på allvar. Om man till exempel kollar på tv och ser något typ pinsamt eller obekvämt, då är det typ "cringe"? Om jag förstått det rätt? Sådär att man knappt kan kolla på det? Stämmer det? Att lixom ansiktet skrumpnar ihop som om man ätit något surt och kollat på något pinsamt på samma gång.
 
Dab. Eller att "daba", är inte säker på att jag förstått innebörden av en "dab"? Jag tänker att det är någon sorts segergest? Föstår inte vart den blev till, hur den föddes och hur den kom till oss? Och vad ska vi göra med den? Känner att jag skulle behöva en dabkurs! Vet ni inte vad en dab är så får ni googla eller fråga en kompis, vill inte ha en bild på någon dab i min blogg.
 
Smink. Alla har helt plötsligt blivit sjukt bra på att sminka sig, var och varannan 14 åring äger ju minst 30 olika penslar och 40 paletter + lägger den perfeka highlighetern. När jag var 14 hade jag lite mascara och någon tafflig liten eyeliner, på min tid var det lixom bara riktiga make up artister som kunde sminka sådär, om ens det? Även fast jag ändå tycker att jag har ett visst sminkintresse så är jag ju inte på långa vägar så avancerad, fattade typ vad highligter och primer var för ett år sedan kanske. Sjukt efter! Det måste vara det där "Youtube"... Näe men seriöst, det är nog Youtube och alla sminktutorials som gjort folk sjukt intresserade och sjuk duktiga på smink. Finns ju typ 4 åringar som gör typ avancerad make up på sig själv, hur tränar man sitt barn till det? Imponerande!
 
 
Att "Shuffla". Något jag helt missat är "shuffeling", eller att "shuffla" kanske det heter? Det är en sorts dans? Som folk håller på med nu för tiden. Jag visste inte att det var en grej, för ett otränat öga som mitt så hade jag inte ens uppfattat att det var någon speciell dans om jag såg någon dansa så i mängden, men det är det tydligen och det ser ju absolut coolt ut! Minns inte när en dansstil var populär sist? När var det? Break dance på 90 talet är väl senast jag kan minnas en dansstil var cool?
Svårt är det också! Här under har ni en vieo med en tutorial på hur man gör dom mest basic stegen, jag provade på första. Kan säga att det var ett "cringe moment" i sig bara det. Haha!
 
 
 
 
4 kommentarer »
Linnéa Olsson

Är 21, kände inte till häften ens och kan verkligen inte sminka mig som dagens 14 åringar. Cringe är det enda jag kände till hahaha.

Linnéa Olsson

Är 21, kände inte till häften ens och kan verkligen inte sminka mig som dagens 14 åringar. Cringe är det enda jag kände till hahaha.

Linnéa Olsson

Är 21, kände inte till häften ens och kan verkligen inte sminka mig som dagens 14 åringar. Cringe är det enda jag kände till hahaha.

Alicia Dollerup

Hahahaha vilket underbart inlägg <3 love