Memo

 
Ikväll efter jobbet mötte jag upp Erik och Frida för att käka middag. Tack och lov hade vi alla "got the memo" så att säga, att vi skulle ha rött på oss, härligt när man råkar matcha sådär oplanerat!  Vi tre har käkat på samma ställe innan och alla körde en favorit i repris på det vi åt sist, carpaccio till förrätt och musslor till varmrätt för mig iallafall, för jäkla gott alltså! Hur som helst mysigt med middag mitt i veckan, specielltmed dom där två!
 
Hur mår ni idag föressten? Gjort något kul? Nää det är ju tisdag, tisdagar är ju typ bara till för att överleva så man kommer vidare till den lite mer shyssta halvan av veckan lixom? Förstår ni hur jag tänker? Är det fler än jag som tänker att alla dagarna i veckan har speciewlla färger också? Typ som att tisdag är gul, typsik gul. Gul är dock lite otippat på en tisdag eftersom gul är min favoritfärg och tisdag min sämsta veckodag, lite förbjuden kärlek sådär haha. Näe men seriöst, någon mer som ser dom olika veckodarana i olika fäger? Har hörft att det finns ett fint namn på sånna som oss som förknippar ord med en färg. Lite kul!
7 kommentarer »
Ainas mamma

Synestesi heter det :)

Ainas mamma

Nu googlade jag och på Wikipedia står det att synestesi ofta är kopplad till ord som är tidsenheter såsom veckodagar. Precis som du upplever ordet tisdag :)

Jonna

Tisdagen är faktiskt blå! Haha. Iallafall för de flesta som använder bildstöd i livet. Fredagen är den gula dagen! Här kan du se dagarnas färger enligt Karlstadmodellen:

https://www.google.se/search?q=karlstadmodellen+veckodagar&rlz=1CDGOYI_enSE688SE688&hl=sv&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj344XJv5vYAhXQp6QKHQFtAaMQ_AUIESgB&biw=375&bih=591#imgrc=AVdfs2pmbW1Y7M:

Anonym

Nu ser jag Tisdag som blå bara för att jag läste kommentaren här uppe, har annars inte haft en färg för just Tisdag men enda sen jag var liten har jag sett Lördag i färgen röd, Söndag i färgen vit och Måndag i färgen gammelrosa. Konstigt nog blev övriga dagar utan färg? Haha!

Anonym

Nu ser jag Tisdag som blå bara för att jag läste kommentaren här uppe, har annars inte haft en färg för just Tisdag men enda sen jag var liten har jag sett Lördag i färgen röd, Söndag i färgen vit och Måndag i färgen gammelrosa. Konstigt nog blev övriga dagar utan färg? Haha!

KRISTINA

Jag är så exalterad att min man är tillbaka efter att han har lämnat mig för en annan kvinna. Min man och jag har varit gift i ca 7 år nu. Vi är lyckligtvis gift med två barn, en pojke och en tjej. 3 månader sedan började jag märka något konstigt beteende från honom och några veckor senare fick jag reda på att min man ser någon. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen, Ibland går han ut och kommer inte ens tillbaka hem i ungefär 2-3 dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att rätta till detta problem men allt till ingen nytta. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar på internet en dag kom jag över en webbplats som föreslog att Dr OGUNDU kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så jag kände att jag borde ge det ett försök. Jag kontaktade honom och berättade för mina problem och han berättade för mig vad jag skulle göra och det gjorde jag och han gjorde en stavning för mig. 24 timmar senare kom min man till mig och ber om ursäkt för de fel som han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min familj lever tillsammans lyckligt igen. Allt tack till Dr OGUNDU. Om du har något problem kontakta honom och jag garanterar dig att han hjälper dig. Han kommer inte att göra dig besviken. Maila honom på: {drogunduspellcaster@gmail.com}
1. Ta med din pojkvän tillbaka
2. Ta med din man tillbaka
3. Ta med din fru tillbaka
4. Ta med din flickvän tillbaka..
5. Vinn lotteri
6. Främjande på kontor
7. hjälpa dig att bli gravid, om du letar efter livmoderns frukt
8. Fullständig bot av någon form av sjukdom
9. äktenskapsengagemang och så många fler.

Sofia

Jag jobbar med utvecklingsstörda och många har svårt att läsa, därav har vi färger för alla veckodagar. Googla så får du se! Är rätt häftigt faktiskt. Tisdagen är vit :)