Spot on

Asså ligger vid poolen och har precis läst första kapitlet i boken jag fick låna av min franstjej Anki om att vara "hög sensitiv person", skrev ett inlägg om det här för någon vecka sedan om ni bättrar ner lite. Som jag skrev så har jag alltid alltså hela mitt liv vara väldigt känslig och jag tycker nog att det har blivit värre med åren. Jag är faktiskt jobbigt känslig och kan lixom börja gråta i princip när som helst vilket är otroligt frustrerande eftersom jag inte fattat varför och bara tyckt att jag själv är konstig. Det är så jävla jobbigt att inte känna att man har kontroll över sina egna känslor, det om något borde man ju ha koll på kan man ju tycka?
 
Jag hade aldrig hört om uttrycket HSP (hög sensitiv person) innan den här boken men tydligen är hela 15-20% av alla på jorden HSP, både djur och människor hög sensitiva. Dom här 20% behövs för att vi ska kunna överleva, om tex en flock med vargar inte skulle ha dom här 20% så skulle flocken dö, för dom där 20% behövs för att tex känna av situationer och se småsaker som andra inte ser. Det var lite coolt ändå tycker jag!
 
Asså det är så sjukt, det känns som att den här boken är skriven till MIG, just mig, det är verkligen som att läsa en bok skriven av någon annan om sig själv. Har aldrig varit med om det innan, känns helt sjukt att man kan känna sig så träffad. Frida går också och gör sina fransar hos Anki så Anki tyckte att vi skulle läsa boken ihop, ett kapitel i taget så vi kan diskutera den tillsammans. Känns väldigt vuxet, har aldrig varit såhär nära på att vara med i en bokklubb typ haha! 
 
Började iallafall tjuta redan första sidan, inte gör att jag är ledsen utan för att jag är så jävla känslig bara. I boken fanns en checklista med en rad exempel och påståenden med saker som folk som är HSP borde kunna känna igen sig i, dom här var fullträff på mig (fanns fler som också stämde bra men dom här var spot on):
- Folk i min närhet brukar uppfatta mig som vänlig och behaglig.
- Jag känner av stämningen när jag kommer in i ett rum. Inte bara kollar vilka som är där och hur rummet ser ut utan lixom energin. 
- Jag hör undertoner i det folk säger och får ofta känslan av att saker inte stämmer.
- Jag har ett större behov än de flesta att vara för mig själv ibland
- Jag känner ofta hur andra mår, asså typ känner deras känslor. 
- Mina känslor är väldigt lättväckta.
- Det händer ofta att andra människor anser sig stå mycket närmare mig än vad jag tycker att de gör.
- Jag är sällan påtvingande eller burdus, jag respekterar andras gränser instinktivt och klampar inte in på andras områden oombedd. Tycker det är viktigt att inte komma innanför folks "personal space".
- Det är väldigt viktigt att miljöer är tilltalande och belysningen behaglig. Lägger större vikt än andra vid att miljön jag är i ska vara harmonisk och vacker. Lägger också mycket mer fokus på små detaljer som många inte ser. 
- När jag var barn ansågs jag vara blyg och känslig (Tror jag? Eller hur var det mamma?)
- Jag har ofta svårt mentalt att komma över saker som hänt, jag grubblar mycket och har svårt att sätta punkt för saker.
- Jag måste göra saker i min takt och blir irriterad om jag måste anpassa mig till någon som är snabbare eller långsammare än jag . 
- Känner ofta väldigt intensiva känslor. 
- Jag blir ofta mer ledsen för småsaker än andra och kan ofta känna intensiv lycka gör saker som andra knappt lägger märke till.
- Jag drabbas ofta av emotionella störtskurar, starka och snabbt övergående. 
 
Det här är bara några av exemplena som passade in på mig. Känns så sjukt att det finns fler som är såhär och att jag inte bara är konstig och känslig vilket jag trott hela mitt liv. Herregud alltså, vilken jäkla ögonöppnare! Nu ska jag läsa vidare! 
 
Och föressten tack för alla fina kommentarer på det inlägget jag skrev om det här med att vara känslig, ni är så fina <3 
3 kommentarer »
THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom drogunduspellcaster@gmail.com

Erika

Intressant...

Ainas mamma

Lilla hjärtat! Ja du var känslig som barn, du minns väl tex hur du grät när jag lämnade dej på dagis? Du grät varje dag från inskolningen tills di var typ 6 år då gick det över