Katt-update

 
Igårkväll kunde jag för mitt liv inte hitta katterna när jag skulle gå och lägga mig. Letade överallt på alla deras konstiga sovställen men hittade ingen av dom någonstans, fick nästan lite panik, börjar alltid inbilla mig att dom lyckats pilla upp något av fönstrena eller brutit upp dörren och smitit ut. Efter att ha sprungit runt och letat typ extkt överallt så hittar jag först Kattis men sen också Sally (låg bakom Kattis och syns inte på bilden) i det där "boet" i klösträdet, dom måste ha legat tysta och kollat på mig hela tiden när kag for runt som en oljad blixt och letade efter dom, katter asså!! Det här är för övrigt första gången någon av dom typ ens sätter sin tass i det där "boet"ingen av dom har varit det minsta intresserade av det fram tills igårkväll tydligen när båda två samtidigt skulle knöla in sig där och mysa. Kul för dom och kul för mig att "boet" kommer till använding nu, najs!
 
Imorse var jag och Sally hos veterinären för att kolla upp Sallys allergi. Hon var så duktig som bara helst tycker jag, lilla gosisen. Tydligen lutar detåt att hon inte är allergisk mot sin mat utan mot något i luften typ kvalster, tvättmedel, dun, parfym, kattsand- ja typ exakt vad som helst som finns i min lägenhet. Nu ska hon iallafall börja äta kortison och det ska hon troligtvis fortsätta med hela livet. Även fast jag inte tycker att det känns kul att hon ska käka medicin hela livet så känns det ändå bra att hon kommer må bättre, värt medicin-krånglet helt klart.
 
Ni som haft allergiska djur, vad har dom varit allergiska mot? Alla tips på vad det här skulle kunna vara tackar jag och bockar för!
4 kommentarer »
Josefine

Byt tvättmedel, parfym och kattsand, städa oftare, byt ut dun mot något annat t.ex. polyester eller bomull å se om det gör någon skillnad.
Jag köpte sköljmedlet Comfort en gång, använder alltid Softlan Ultra eller Lenor och min hund reagerade som att hon var full. Hon visste inte vart hon var, vi var hemma, hon vinglade som en valp, visste inte vem jag var, var livrädd och drog i kopplet ute och i vanliga fall är hon alltid lös på gården. Åkte till veterinären och dom
visste inte vad det var, trodde möjligtvis värmeslag men jag kom underfund med att det var sköldmedlet och sen dess har jag aldrig köpt det igen (kastade det så klart snabbare än blixten) och hon har aldrig betett sig så igen.

Maria

Vad fina dom är. Min förra katt började slicka sej på magen' det blev en kal fläck. Men sen bara sluta hon. Kortison låter så starkt!? Men hoppas det ordnar sej trevlig helg.😻😻

Emma W

Nej Aina ge henne inte kortison hela livet. Det är den enkla vägen vid allergi men kommer bryta ned henne. När hon blir äldre kommer hon må dåligt av pga kortisonet och då höjer de bara dosen... Jag är inte hundra på om det går med katter, det får du kolla upp. Men min hund som är allergisk mot inomhuskvalster får ett vaccin i en spruta som man tar själv en gång i månaden. Vaccinet är specialgjort för att passa just honom. För att få veta vad de är allergiska mot kan man göra ett pricktest hos veterinären. Om det är kvalster hon är allergisk mot är det viktigt att städa och våttorka ofta. Lycka till!

Erika

Hahaha du verkar ha blivit en crazy cat lady!