Tandplaner

Sponsored post:
Typ såhär föreställer jag mig att det kanske kommer att se ut? Eventuellt kanske lite mindre tänder än den understa haha!
 
Heeeeej!! Åh idag smäller det! Ska göra en så himla spännande grej som jag tror att jag inte berättat om för er än. Jo det är så att jag ska till tandläkaren idag, ska inte bara göra en undersökning och lova dom att jag ska bli bättre med tandtråd utan nu är det stora grejer på gång! 
 
I över 10 år har jag funderat på att bränna bort lite tandkött på överkäken i och med att jag har väldigt små tänder och väldigt mycket tandkött. Ni måste ha tänkt på det också eller hur? Att jag har små tänder och mycket tandkött asså! Gjorde iallafall ÄNTLIGEN slag i saken och bokade iallafall en konsultation kring det här på ett ställe som heter Aqua Dental som jag nu inlett ett samarbete med. Var där för ungefär en månad sedan och då kom vi fram till att det bästa för mig skulle vara att både bränna bort lite tandkött men även att förlänga båda framtänderna! Tydligen är det inte bara jag som inbillar mig att dom är små, dom är faktiskt "onormalt" små enligt deras standardmodell på hur en käke ska se ut! Framtänderna ska sticka ut iallafall lite lite längre än vad tänderna brevid dom gör. Kollar man på mina tänder så är dom "jämnlånga" med dom andra tänderna och det är för att jag gnisslat tänder senaste året på grund av stress, dom blir lixom alltså bara kortare och kortare och något måste göras känner jag. Och nu händer det, wohoo!!
 
Känns som att det här ändå ganska lilla "ingreppet" kommer göra så stor skillnad på mitt leende. Tror inte ni? Även fast jag är rätt så rädd för tandläkaren så är jag så himla peppad på det här idag, vet inte riktigt exakt vad vi ska göra idag men jag antar att det inte kommer vara några större grejer. Vet att vi ska gjuta av mitt bett för att dom ska kunna börja tillverka själva "tandförlängningen" men mer än så vet jag inte. Mycket mycket mycket spännande, lovar att ni får en update!
7 kommentarer »
Maria

Lycka till men aldrig ens tänkt på dina tänder men här får du ett smajl 😆😆 eller två!

Svar: Puss! :D <3
Aina Lesse

maria h

Jag ska till tandhygienisten imorgon så dagarna efter varandra ju.

Svar: Spännande!! :D
Aina Lesse

molls

Oh no, if it aint broke, don't try fix it!
Ser inget fel på dina tänder.
Bränna bort tandkött låter rätt läskigt, det kryper ju upp av sig självt med åren, och blir det inte risk att tandhalsarna exponeras?
Och om du skaffar längre tänder kommer du kanske gnissla ner dem också ?
Skaffa bettskena att ha på nätterna för att undvika att du tuggar ner dom du redan har bara =)

Svar: Haha förstår vad du menar! Dom undersökte mitt tandkött och konstaterade att jag har extra tjockt och extra mycket så det kommer inte vara något problem trots att det kommer krypa upp av sig själv, har så pass mycket till godo lixom. Kommer också få börja sova med bettskena för att motverka gnisslandet så jag tror det ska vara lugnt, kändes som att jag var i trygga händer :)
Aina Lesse

fasligtsja.blogg.se

Lycka till =)

Sofia - bipolär och fd laestadian

Lycka till! Ser ut att bli superb :D

Erika

Spännande, lycka till :)

Anna

Åh tycker ju att det varit en av dina "kännetecken" på ett väldigt positivt sätt! Supercharmigt och gosigt leende. Blir säkert fint efteråt också. Men så att du vet att det nog bara anses charmigt från andra, sen ska du ju trivas själv med såklart :)