Purinahäng

 
Hepá! Vilken trevlig eftermiddag det blev. Dom bjussade på en biskvi för att min lunch inte var god (dom frågade, jag var ärlig) och kattmatshänget var supermys!! Som jag skrev förut så skulle jag iväg och filma och fota till en kattmatskampanj som jag och fyra andra katt-mamma-bloggare hade blivit inbjudna till. Vi fick göra blindtest på massa god-fancy mat och satt där och petade runt med händerna och grisade, hade vi inte haft dom där bindlarna på oss hade vi ju inte misshandlat maten sådär för den var faktiskt väldigt god! Vet inte om jag får skirva mer om varför vi gjorde just det så håller min tunga tills kampanjen drar igång. Men mys var det, bra häng och bra gäng. Kul att få göra reklam för kattmat också,  något man verkligen känner att man "passar ihop med" eller hur jag ska säga det? Ni fattar.
 
Lyckades för övrigt välta mitt glas och fånga det i luften innan det tippade över - MED ögonbindel på. Wowowowoww
5 kommentarer »
Babs

Ironiskt att du gör detta med tanke på vad du stoppar i dina katter. Jaaaa jag är medveten om att Friskies är Purinas (billiga skit)märke. Ska man ha Purina ska man åtminstone ha ProPlan.

Svar: Vad menar du med det? Mina katter äter Hypoallergenic mat för att Sally är allergisk och Kattis har en känslig mage, har köpt Friskies en gång och har det hemma för att deras vanliga kattmat hade tagit slut och det var det ända som fanns att köpa på min mataffär. Och vad jag fick veta så är iallafall den kattmaten vi fick se igår helt spannmålsfri så ser inte varför det skulle vara ett problem att äta den om man har en katt som tål allt? Förstår inte riktigt vad du menar med din kommentar, utveckla gärna!
Aina Lesse

Erika

Jag älskar din topp!

Babs

Tack för responsen!
Jag var uppriktigt upprörd över att se den där Friskies-förpackningen i ditt hushåll. Alltså, djur och vad man väljer att stoppa i dom är något jag brinner för. Friskies och andra billiga sorter som finns att köpa i mataffärerna är ju billiga av en anledning. Det är mer spannmål än kött i den sorten vilket gör att man kan dra ner på priset rejält såklart. Men spannmål är inte ens deras naturliga föda? Jag har ett foder som är helt spannmålsfritt, det blir dyrare men djuret mår desto bättre. Dessutom behöver dom inte äta lika mycket av ett foder med mer kötthalt då det mättar bättre, Friskies går bara igenom kroppen och bajsas ut så de blir hungriga fort igen.
Vet inte hur många djur- (speciellt katt-)ägare som har kommit in till oss (jobbar i zoobutik) för att deras katt blivit allergisk, fått njurproblem eller kristaller i urinen och de har fått åka till veterinär som i sin tur förklarar hur viktigt det är med ett bra foder. Sorgligt att det skulle kunna förhindras om man väljer ett bra foder från början!
Tar ditt foder slut som dom äter i vanliga fall så är det till och med bättre att låta dom gå hungriga än att ge dom Friskies...
men skönt att höra att det faktiskt inte är deras foder, utan att du använder ett som är specialanpassat efter deras behov. Lite därför jag reagerade också, minns att jag läst att någon utav dom haft problem med allergi osv.
Sen är det inte Purina som är problemet då alltså, jag tycker deras serie med ProPlan är hur bra som helst till både katt och hund. Det är inte spannmålsfritt men det är desto högare kötthalt i det. Det är Friskies som suger. Och typ Mjau eller vad den heter.
Och jag menar absolut inget personligt mot dig som kattägare! Jag ser ju hur mycket du bryr dig om dom och älskar dom. Det värmer! Du verkar som en superskön person.

Ainas mamma

Babs som skriver här ovan. Mina katter äter Mjau mjukmat -är den också dålig?! Sen får dom nåt dyrt torrfoder utan spannmål men den ena katten tål inte för mycket torrfoder så tyvärr kan dom inte ha fri tillgång. Men jag är väldigt nyfiken på sin åsikt om Mjau blötmat i påsar

Babs

Mjukmat överlag är enklare att få bättre kvalité utav oavsett märke. Torrfoder är svårare! Därför är det viktigt att överväga noga vilket man ger sitt djur. Man vill såklart deras bästa, då förtjänar de såklart även den bästa maten <3
Ber om ursäkt om jag gått på hårt, det är inte meningen. Förlåt!